A tabajdi községháza épületenergetikai korszerűsítése

A tabajdi községháza épületenergetikai korszerűsítése

A kedvezményezett neve: Tabajd Község Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-FE1-2022-00009

A projekt címe: A tabajdi községháza épületenergetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 99 373 215 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.08.31.

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt a községháza épület széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai korszerűsítését, és napelemes rendszerrel való ellátását célozza.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés tartalmazza a még nem cserélt a külső nyílászáró cseréket (utcafrontokon már cserélt), a padlásfödém hőszigetelését, a homlokzatok hőszigetelését, valamint gépészeti fejlesztéseket. Gépészeti korszerűsítésként a korszerűtlen gázkonvektoros rendszer új kondenzációs kazánnal kerül kiváltásra radiátor hőleadókkal, valamint a hőleadók szabályozhatóvá tétele történik meg termosztatikus szelepekkel. Az átalakítás után a korábbi földgáz energiahordozó megmarad, a fogyasztás azonban csökken.

A korszerűsítéssel a HMV rendszer nem érintett. Az utcafronti homlokzatok helyi védettek, így nem hőszigetelhetőek, azonban műemléki helyreállításuk szükséges. A hőszigetelést megelőzően szükséges elvégezni a vízszigetelést is, ugyanis az épület több helyen jelentősen vizesedik, salétromkiválás jelei láthatóak.

Megújuló energetikai elemként a fejlesztési javaslat HMKE méretű fotovoltaikus rendszer kialakítását tartalmazza, mely az épület villamos energia fogyasztását hivatott csökkenteni.

Szórt azbeszttel a Projekt nem érintett, a meglévő palatető azonban azbeszt tartalmú, az azbeszt tartalmú fedés elbontásra és ártalmatlanításra kerül, helyette új, korszerű héjalás kialakítása történik.

A projekt célja a községháza épület széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai korszerűsítését, és napelemes rendszerrel való ellátása.